ZZS valdības veidošanas sarunu grupā iekļauj arī Bergmani un Dūklavu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdības veidošanas sarunu grupā iekļauts arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), aģentūru LETA informēja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Šodienas sarunā ar partiju "KPV LV" no abiem politiķiem plānots piedalīties tikai Bergmanim, jo Dūklavs devies komandējumā, norādīja Krauze. Bergmanis ir arī Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes loceklis, un Dūklavs ir arī ZZS valdes loceklis un Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētāja pirmais vietnieks.

Bergmanis un Dūklavs ir ievēlēti 13. Saeimā.

Kā ziņots, ZZS sarunām deleģējusi arī Krauzi, kā arī LZS priekšsēdētāju Augustu Brigmani un LZP valdes priekšsēdētāju Edgaru Tavaru.

Pagājušajā nedēļā "KPV LV" sākotnēji paziņoja, ka neies uz valdības veidošanas sarunām, ja tajās no ZZS piedalīsies arī Saeimā neievēlēti deputāti - Brigmanis un Tavars. Sarunās ar citiem politiskajiem spēkiem gan "KPV LV" tādu ultimātu neuzstādīja.

Vēlāk partijas retorika pret ZZS mainījās. "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems sacīja, ka ir gatavi "sarunāties kaut vai ar sātanu", bet šāds solis - tāda sarunvedēja deleģēšana, kuram nav tautas mandāta - tikšot uztverts kā nedraudzīgs žests pret partiju un tās principiem.

"KPV LV" saruna ar ZZS paredzēta šodien plkst.14 "KPV LV" birojā Rīgā, Matīsa ielā 38a-9, 5.stāvā.

Kā ziņots, Jaunā konservatīvā partija (JKP), kura sarunas ar citiem 13.Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem pabeidza pirmā, piektdien paziņoja, ka ir gatava vadīt Ministru kabinetu, kurā būtu pārstāvētas piecas no septiņām Saeimā ievēlētajām partijām, "aiz borta" atstājot "Saskaņu" un ZZS. Pati JKP savā Ministru kabinetā bez premjera amata vēlētos arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēslus.

Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK tiktu kultūras ministra amats, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas un Zemkopības ministrijas vadības groži.

Saskaņā ar JKP piedāvājumu, apvienībai "Attīstībai/Par!" (AP) tiktu trīs ministrijas - Finanšu ministrija, Labklājības ministrija un Veselības ministrija -, kā arī Saeimas spīkera krēsls, kurā politiskais spēks, pēc neoficiālas informācijas, labprāt redzētu savu premjera amata kandidātu Arti Pabriku.

JKP iecerējusi "KPV LV" atvēlēt ekonomikas ministra un satiksmes ministra krēslus, bet "Jaunajai Vienotībai" - tieslietu ministra un aizsardzības ministra posteņus.

Ārlietu ministra amatā JKP gribētu redzēt neitrālu profesionāli - bezpartejisku diplomātu, par ko vienotos un virzītu visas koalīcijas partijas kopā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu